Fengshui-tips för en säng med fotändan precis mot dörren och andra utmanande placeringar

Spread the love

Om du följer fengshui-traditionen vet du att sin sängs position är en vanlig utmaning. Sovrummet anses vara ett av de viktigaste rummen i huset. Det är en plats som bör uppmuntra till ett harmoniskt flöde av positiv, livfull och sensuell energi. 

När det gäller sovrummet och fengshui finns det ett antal förbud. Placera inte sängens fotända mitt emot dörren, ha ingen spegel framför sängen och placera inte sängen under ett fönster eller nära en badrumsdörr. Listan fortsätter. Med så många fengshui-riktlinjer (och så få möjligheter att placera en säng i ett typiskt sovrum), är det enkelt att känna sig överväldigad och förvirrad.

Men låt inte dessa utmaningar hålla dig vaken om natten. Det finns lösningar för alla sovrumsutmaningar, och du kan prioritera dina beslut baserat på de specifika utmaningar som finns i ditt sovrum.

Sängens position i förhållande till dörren

Mästare från de traditionella kinesiska fengshui-skolorna anser att en säng som har fotändan riktad mot dörren påminner om en kista som bärs ut med fötterna först. Det är förståeligt att detta inte är någon trevlig syn, och den symboliserar ditt energiflöde. Inom fengshui innebär det att du förlorar energi på natten om dina fötter är riktade åt samma håll som dörren, så att din personliga energi blir svagare. Dörrar fungerar som energianslutningar mellan de olika delarna av hemmet, och energierna dras från ett område till ett annat. Om din säng är riktad mot dörren innebär det därför att dina energier kommer att flöda ut från rummet under hela natten.

Är du inte säker på om din säng är riktad mot dörren? Det enklaste sättet att se hur din säng är placerad är att lägga dig ned i sängen och se om dina fötter pekar mot en dörr. Det kan vara vilken dörr som helst: huvudingången till sovrummet, en badrumsdörr, en balkongdörr eller en garderobsdörr. Om dina fötter pekar mot en dörr innebär det att din säng är riktad mot den.

Lösningar vid felaktig placering av sängen

Om din säng är riktad mot dörren är det bäst att helt enkelt flytta sängen. Om det inte är möjligt är en lösning att blockera energiflödet från fotändan av sängen med en hög och solid fotgavel. Detta fungerar särskilt bra om din säng är riktad mot huvudingången till sovrummet.

Om du inte har någon hög fotgavel kan du placera en möbel mellan sängen och dörren. En tygklädd bänk fungerar, eller kanske en liten bokhylla med solid baksida.

Andra utmaningar och lösningar när det gäller sängens placering

Att lösa problemet med var du bör placera sängen har inte bara med dörren att göra. Det finns också flera andra potentiella problem att undvika för att se till att du omsluts av den mest välgörande energin under de viktiga timmar du spenderar i sovrummet.

Speglar som är riktade mot sängen: En spegel som är riktad mot din säng – eller som mer specifikt reflekterar din kropp medan du ligger i sängen – minskar din energi medan du sover. När du sover bör du ju få mer energi i stället för att förlora den. Den bästa lösningen på detta problem är att flytta spegeln eller ändra dess riktning så att den inte reflekterar din kropp när du ligger i sängen. Du kan också täcka spegeln med ett draperi eller någon annan typ av dekoration under natten.