7 saker du bör göra när du flyttat för att installera dig i ditt nya hem

Spread the love

Efter att den sista flyttlådan burits in i ditt nya hem kanske du tror att den svåraste delen av flytten är över. Och det har du rätt i. Men det innebär inte att det inte finns saker du bör göra när du flyttat och börjat komma i ordning. Faktiskt finns det en hel del som måste fixas innan du kan koppla av helt. Våra priser för flyttstädning. Nedan kan du se våra gällande priser för flyttstädning. Priserna anges inklusive moms.

Kontrollera dina vitvaror

Om du har flyttat större maskiner eller vitvaror såsom en spis, diskmaskin, tvättmaskin eller torktumlare bör du kontrollera så att de fungerar för att se till så att ingenting skadats under flytten. Detta gäller särskilt om flyttfirman förberedde dina vitvaror innan flytten. Ditt försäkringsbolag kan ha en begränsad tid inom vilken du kan göra en skadeanmälan. Eftersom vitvaror är dyra bör du noga se till att de fortfarande fungerar.

Kontrollera alla lådor och möbler

Se till att du kontrollerar alla lådor och möbler för att försäkra dig om att ingenting skadats under flytten. Du bör också se till att allting kom fram och att ingenting kommit bort. Du kan göra detta genom att genomföra en inventering av ditt hem. Om du upptäcker att några av dina saker skadats bör du direkt kontakta flyttfirman och ditt försäkringsbolag för att göra en skadeanmälan. Det är viktigt att göra detta omedelbart när du flyttat in, eftersom försäkringsbolaget annars kanske inte kommer att ersätta dig.

Kom ihåg att kontakta ditt elbolag

Innan du kan kontrollera om din elektronik fungerar bör du se till att alla tjänster är aktiverade. Det finns ingenting värre än att anlända till din nya bostad sent på natten och upptäcka att elen eller vattnet inte är påslaget.

Samla alla kvitton

Se till att samla alla kvitton och dokument relaterade till flytten i en mapp, och förvara mappen på ett säkert ställe. Du bör också hålla noga koll på alla transportdokument och betalningskvitton. Du kan nämligen i vissa fall få avdrag på skatten för dina flyttkostnader, och då behöver du förstås alla nödvändiga kvitton för att bevisa vad du betalat.

Hitta en bra skola och ansök om en plats åt dina barn

Även om du förstås kan hitta en bra skola innan du flyttar, så kan du behöva undersöka olika alternativ när du anländer till ditt nya hem om du inte hade tid innan flytten eller har flyttat till en stad långt bort från din tidigare bostad. Ju tidigare du kan registrera dina barn i den nya skolan, desto snabbare kan de skapa nya rutiner vilket kommer att göra det enklare för dem att känna sig hemmastadda.

Få koll på ditt nya område

Prenumerera på den lokala dagstidningen för att snabbt få koll på vad som händer i ditt grannskap.

Se till att du får din post

Kontrollera så att du verkligen får all din post, och så att posten eftersänds från ditt gamla postkontor till din nya adress. Du bör också se till så att du har informerat alla som behöver känna till att du har flyttat.